Live

Kina kërcenon nëse India bllokon Huawien

14:21 / 13 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Huawei është mbërthyer në një luftë politike midis vendeve të ndryshme. Pasi Huawai u përball me një ndalim në SH.B.A., kompania më e madhe e prodhuesve të smartphone në botë tani po përballet me një ndalim të mundshëm në Indi.

India do të zhvillojë gjykime për instalimin e rrjetit celular 5G për kompanitë në muajt e ardhshëm. Por vendi ende nuk duhet të vendosë nëse kompanitë kineze të telekomit duhet të lejohen të marrin pjesë në të apo jo.

Sipas Reuters, Kina ka lëshuar një deklaratë duke paralajmëruar Indinë për “sanksione të kundërt” nëse vendi bllokon Huawei.

Një komitet i kryesuar nga Dr. K Vijay Raghavan, Këshilltar kryesor shkencor i qeverisë indiane do të vendosë nëse Huawei duhet të lejohet të marrë pjesë në gjykime 5G apo jo. Do të përfshijë zyrtarë nga departamenti i teknologjisë së informacionit, telekomit dhe shërbimit të inteligjencës.

Fati i Huawei në Indi mbetet të vendoset, dhe paralajmërimi i Kinës mund të ketë një ndikim serioz në vendimin e afërt nga qeveria indiane.

Shpërndaje në

U Kopjua