Live

Linux vjen me mobilin e ri

15:37 / 30 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Spekulimet rreth Smartphone te ri nga Linux janë të vërteta , dhe Linux sjell ne treg LIBREM 5 me cmim 700 dollarë.

Telefoni është bërë nga një kompani e njohur si Purism. Kompani e dedikuara për zhvillimin e një produkti të përqendruar në: burim të hapur(open-source) dhe më të sigurtë.

Produkti i tyre i fundit, Librem 5 është një smartphone që drejton një sistem operativ me burim të hapur. Smartphone Librem 5 nga Purism funksionon me një sistem operativ të njohur si PureOS, i cili bazohet në Debian GNU / Linux.

Librem 5 përkrah procesori i.MX8M Quad-Core me një shpejtësi maksimale 1.5Ghz. Njësia Quad-Core është e aftë të prodhojë video me rezolucion 4K UHD së bashku me HDR.Procesori mbështetë 3 GB RAM dhe nje hapsirë për të dhëna 32 GB.Për sa i përket kamerës, Librem 5 është i pajisur me një aparat fotografik prej 13 MP përpara dhe 8 MP në pjesën e përparme.

Shpërndaje në

U Kopjua