Live

Microsoft financon projektin rreth 1 miliard dollarë për inteligjencës artificiale

19:53 / 25 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Microsoft do të investojë 1 miliard dollarë në OpenAI dhe do të punojë me inteligjencën artificiale  në San Francisko për të krijuar një platformë kompjuterike për të përshpejtuar zhvillimin e formave të avancuara të AI.

OpenAI u formua në vitin 2016 nga Elon Musk, CEO i Tesla Ilya Sutskever shkencëtari kryesor i OpenAI, Greg Brockman SpaceX ,Sam Altman. OpenAI po ndjek përparime në inteligjencën artificiale të përgjithshme. Një teknologji e tillë do të ishte e aftë të zhvillonte ekspertizë të thellë në shumë lëndë, jo vetëm një fushë, duke tejkaluar aftësitë njerëzore për të ndihmuar në zgjidhjen e sfidave të mëdha në fusha të tilla si kujdesi shëndetësor, ndryshimet klimatike dhe arsimi.

Në një deklaratë, Altman e quajti inteligjencën e përgjithshme artificiale “zhvillimi më i rëndësishëm teknologjik në historinë njerëzore, me potencialin për të formësuar trajektoren e njerëzimit”.

Këtu janë komponentët kryesorë të marrëveshjes, siç njoftohet nga kompanitë:

  1. Microsoft do të investojë 1 miliard dollarë në OpenAI, i cili do ta bëjë Microsoft partnerin e tij të preferuar për komercializimin e teknologjive të reja të UA.

  2. Kompanitë do të zhvillojnë së bashku teknologji të reja për super kompjuter për AI për platformën cloud të Azure të Microsoft-it, duke përfshirë hardware dhe software, që zhvilluesit mund t’i përdorin për të ndërtuar aplikacione të reja për AI. Microsoft

  3. Azure do të bëhet ofruesi ekskluziv i cloud për OpenAI. OpenAI filloi të punojë me Azure në 2016, vitin që u themelua, por gjithashtu ka punuar më parë me Google Cloud dhe Amazon Web Services.

  4. Kompanitë thonë se planifikojnë të zbatojnë përparimet e AI që rezultojnë “në një mënyrë më te sigurta, dhe të besueshme”.

Për me tepër dy kompanitë synon qe kjo marrëveshje te përshkruhet si “marrëveshje shumëvjeçare”.

Shpërndaje në

U Kopjua