Live

Microsoft lanson platformën Bug Bounty Program

18:41 / 25 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Microsoft njoftoi nisjen e një programi për raportimin e dobësive për aplikacionet Dynamic 365 të planifikimit të burimeve të ndërmarrjeve (ERP) dhe menaxhimit të marrëdhënieve me klientët (CRM).

Kompania ka ftuar ekspertet për sigurie kibernetike dhe organizata të pavarura për të gjetur dobësi në aplikacionet në  Dynamics 365 dhe në produktet e tyre.

Shpërblimet shkojnë midis $ 500 dhe $ 20,000, por Microsoft thotë se shuma më të larta mund të jepen ne baze te Bug-ut qe ata gjejnë.

Microsoft gjithashtu njoftoi se programet e tyre për raportim te Bug-ve  apo dobësive janë grupuar në tri kategori: Programet Cloud, Programet e Mbrojtjes dhe Platform Programs. Aplikacioni i ri Dinamika 365 është pjesë e kategorisë Cloud.

Kompania tregoj se gjatë vitit të kaluar ajo pagoi mbi 2 milion dollarë për kërkuesit të cilët dorëzuan raporte te dobësive nëpërmjet bug bounty programs

Shpërndaje në

U Kopjua