Live

Një linjë ajore goditet nga Phishing

17:12 / 09 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Linja ajore e Zelandës së Re pësoi një shkelje të të dhënave duke kompromentuar informacionin personal të anëtarëve të linjës ajore përmes në një sulm phishing.

Kur linja ajore mësoi rreth incidentin, ata filluan një hetim rreth këtij sulmi dhe gjithashtu njoftuan klientët për shkeljen ne sistemin e tyre.

Incidenti ka prekur afro 3.5 përqind të 3.2 milion konsumatorëve të linjës ajore të Zelandës së Re, që afërsisht janë 112000 klientë.

Këto të dhëna ekspozuan informacionin personal të profileve të anëtarësimit të klientëve tek sulmuesi. Sidoqoftë, asnjë llogari e Aeroportit dhe detajet e kartës së kreditit nuk janë komprometuar në shkelje.

Shpërndaje në

U Kopjua