Live

Pajisjet Mjekesore Digjitale?

15:34 / 22 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Agjensioni Federal per Ushqim dhe Barna ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes konfirmon se Jude Medical pajisje implantuese kardiologjike kane zbrastira te sigurise qe ju mundeson hakereve te kene qasje ne pajisje. Mund te zbrazine baterin, administrojne me parametra te gabuare te te rrahurave te zemres dhe shokut deklaron Agjensioni.

Pajisjet si pacemakers dhe defibrilatoret, perdoren per monitorimin dhe kontrollimin e pacienteve ne funksionet e zemres dhe parandalimin e sulmeve ne zemer. Agjensioni deklaron se hakeret kontrollojne pajisjen duke u qasur ne trasmetuesin.

Operacionet Mjekesore nga largesia

Operacionet e Kontrolluara nga Largesia me internet eshte nje concept i ri i shkembimit te njohurive profesionale te mjekeve boterore duke mos anashkaluar kufizimet e largesise, mjeku nga Shtetet e Bashkuara mund te operoje nje pacient ne Kosove nese shkembejne te njejten teknologji.

Edhe pse shumica e ekperteve deklarojne se Robotet Operacional Mjekesore jane e ardhmia e mjekesise, sic duket aktualisht nuk jemi te pergaditur me kete teknologji perderisa Siguria eshte prioritet I kesaj fushe. Disa hulumtues te sigurise se pajisjeve mjekesore kane gjetur zbrastira ne robotet operacional duke menaxhuar levizjet e tyre sipas urdherave te hakereve.

Shpërndaje në

U Kopjua