Live

Sistemet e Energjise Elektrike dhe te Ngrohjes

15:39 / 22 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Imagjionin sikur, ju futeni ne shtepi nga nje mote I ftofte jashte -20 grade, dhe sistemi I ngrohjes apo Termokosi jone ndale se funksionuari si pasoje e sulmeve kibernetike, duke ju lene juve nje ndjenje te panikut.

Ndoshta duket si film por kjo ka ndodhur ne njeren nga shtetet me klim me te ulte ne Finland pra. DDoS sulmi ka rezultuar ne ndaljen e sistemit te nxemjes ne dy bloqet e qytetit te Laperantes, duke ju krijuar panike, ngase nuk ishin te pregaditur me metoda tjera te ngrohjes.

Duke tentuar qe te parandalojne sulmin kibernetike, I cili jetoje per nje kohe te shkurt, kane ristartuar sistemin automatikisht, ku fatekeqesisht sistemi ka mbetur ne nje qarke pa kufizimi, qe ka krijuar ristartimin e vazhdueshem te pajisjeve derisa sistemi I ngrohjes eshte ndalur plotesisht per me shume se nje jave.

Shqetesuese ky sulm kibernetike per Finlanden ngase si shtete me klime te ulte dhe pa system te ngrohjes per nje jave ka mund te rezultojedhe system te ngrohjes te ulte kjo ka mund te rezultoje ne vdekjen e qytetareve, specifike atyre ne mosh te shtyere.

Paramendoni sikur ky lloje I sulmit te kombinohet me Ndaljen e Energjise Elektrike hmm.

Shpërndaje në

U Kopjua