Live

Udhetimet me Airoplan jane te Sigurta, ndoshta jo me?

15:33 / 22 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Jemi deshmitare te shume airoplaneve te zhdukur viteve te fundit, dhe nuk e kemi iden se cfare ka ndodhur dhe ku gjinden. Departamenti I Sigurise Kombetare ne Shtetet e bashkuara sukseshem kan fituar qasje ne airoplanin komercial I cili ka qene I parkuar ne airport si rezultat I nje testi qe e kane bere per sigurine e sistemeve te aviacionit. Informacionet per rezultatet e testit jane klasifikuar si secrete dhe nuk lejohet per behen publike.

Testimi eshte kryer ne Boeing 757 modeli, qindar prej tyre ende perdoren nga kompanite amerikan, 9 prej tyre ende I perdore Forcat Ajrore te Shteteve te Bashkuara, Sekretari I SHBA e perdore te njetit gjithashtu I njejti model te cilin Presidenti actual Donald Trump e ka perdorur gjate fushates se tij presidenciale.

Per me shume rreth nje form tjeter te sulmit te cilin hulumtuesi i sigurise Chris Roberts supozohet se ka arritur sukseshem te ket qasje e plote ne bordin e airoplanit gjate fluturimit mund ta ndiqni ne videon e meposhtme

Shpërndaje në

U Kopjua