Live

Update i fundit i Google Play Service shkakton hargjim më të madhe baterisë

09:19 / 14 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Sipas raporteve dhe lajmeve të shumta, versioni i fundit i Google Play Service(versioni 18.3.82) është duke hargjuar sasi të mëdha të baterive në shumë pajisje Android.

Ditët e fundit, shumë përdorues të Android janë ankuar për të njëjtën gjë.

Çfare është Google Play Service ?
Google Play Service është një shërbim në sfond që ndihmon aplikacionet Android të komunikojnë më mirë me njëri-tjetrin. Ai lidh aplikacionet me shërbimet e tjera të Google, si Identifikimi Google dhe Google Maps. Shërbimi ndihmon në azhurnimin e aplikacioneve kryesore të Google pa pasur nevojë të azhurnoni të gjithë sistemin operativ.

A është Google Play Service duke konsumuar beterin e juaj ?
Ndërsa Google beson se “Shërbimet e Google Play nuk e bëjnë baterinë tuaj të hargjohet më shpejt”, ne po shohim një pamje krejtësisht të ndryshme. Në fakt, përdoruesit e Android po raportojnë se po hargjon më shumë bateri sesa të gjitha aplikacionet e tjera.

Për të ditur nëse Google Play Service po shkakton hargjimin e baterisë, këtu është ajo që duhet të bëni –

Android’s phone Settings Tap on Battery > Tap on the menu button > Battery Usage Check if Google Play Services is at the top

Si të rregulloni këtë çështje?

Më qenë se Google nuk i lejon përdoruesit e Android të bëjnë “Force Stop” ose “Disable” këto shërbime si çdo aplikacion tjetër Android,thotë se mund të ndiqni hapat zyrtarë të zgjidhjes së problemeve, por ne nuk mendojmë se ata do të ndihmojnë.

Nëse keni instaluar azhurnimin më të fundit të Shërbimeve Google Play (versioni 18.3.82), ja çfarë mund të bëni:

Shkarkoni versionin Beta të Google Play Service
1)Shkarkoni versionin beta të aplikacionit nga këtu.
2)Zgjidhni “Become a tester”.
3)Prisni që azhurnimi të arrijë në smartphone tuaj Android.

Shkarkoni Play Services app
1)Shkarkoni aplikacionin e Google Play Service në telefonin tuaj Android.
2)Lejoni “Install unknown apps” në parametrat tuaj Android.
3)Instaloni aplikacionin e Google Play Service
4)Go to Apps > Google Play Services > Data Usage.

Shpërndaje në

U Kopjua