Live

6 gjera interesante rreth trurit të njeriut

13:58 / 11 Gusht 2019

Nga Kosova Live


Mendja e njeriut është gjithë surpriza dhe shkencëtarët janë gjithmonë në kërkim të gjërave të reja. Përshembull, a e dinit ju se sa më shumë i zgjuar të jetë një njeri aq më pak shokë ka?  Edhe nuk e dinit! Të tjera kuriozitete rreth psiqikës sonë i keni më poshtë!

 1. Depresioni ndryshon perceptimin rreth ngjyrave
  Ata që vujanë nga depresioni thonë shpesh se “jeta i ka humbur ngjyrat e saj”. Kjo nuk është thjeshtë në mënyrë metaforike, por është fakt. Gjatë periudhës depresive retina bëhet më pak e ndjeshme ndaj ngjyrave. Nëse e gjeni veten të rrethuar nga grija dhe ngjyrat e zbehta, keni rënë pre e melankolisë.
 2. Mos i tregoni planet tuaja, ndryshe nuk plotësohen.
  Kur flisni rreth planeve tuaja, truri e percepton si diçka të bërë dhe është shumë e vështirë ta bindni për të kundërtën.
 3. Të rinjtë vuajnë më shpesh nga depresioni.
  Më të palumturit janë njerëzit  poshtë të 30-ve. Burrat dhe gratë nga 18-30 janë më të prirur ndaj ankthit dhe stresit.
 4. Lodhja mund t’ju rrisë kreativitetin
  Nëse keni nevojë për një ide krijuese, bëni mirë të lodheni.  Një ide e çmendur mund të jetë fillimi i një projekti gjigand.
 5. 80% e çdo bisede është thashethem!
  Pavarësisht gjinisë apo temës kryesore, pjesa më e madhe e bisedave është thashethem. Ose ndryshe , shkëmbim informacionesh rreth kolegëve apo miqve tanë.
 6. 80% e mendimeve tuaja janë negative
  Çdo ditë, ne na vijnë mesatarisht 12.000 deri në 60.000 mendime. Truri ynë është shumë më i fuqishëm se çdo kompjuter. Interesant është fakti që 80%e tyre është mendim i keq! Ngushëllohuni me faktin që na ndodh të gjithëve.

Shpërndaje në

U Kopjua