Live

Hipopotamët e kopshtit zoologjik të Pablo Escobar rrezikojnë botën e egër rreth tyre

14:01 / 23 Nëntor 2022

Nga Kosova Live

“Hipot e kokainës” të Pablo Escobar duhet të theren për t’i ndaluar ata të shkatërrojnë habitatin natyror të Kolumbisë, kanë pohuar shkencëtarët, raportojnë mediat ndërkombëtare.

Sipas Telegrafit, hipopotamët u importuan në mënyrë të paligjshme nga pronari i tyre famëkeq, i cili u qëllua për vdekje nga autoritetet në 1993.

Dhe tani duket se kafshët e egra mund të përballen me të njëjtin fat si të pronarit të tyre, pasi ato janë bërë speciet më të mëdha pushtuese në planet.

Hipopotamët paraqesin një kërcënim për jetën e egër pasi urinat dhe jashtëqitjet e tyre janë toksike dhe i bëjnë të sëmura kafshët e tjera, madje edhe njerëzit.

Kafshët ishin pjesë e tokës 7,000 hektarë të Escobar, e cila përfshinte kopshtin zoologjik të tij.

Kur Escobar u vra, shumica e kafshëve u zhvendosën, por kuptohet që katër hipopotamët shpëtuan.

Dhe me ata që nuk kanë ndonjë grabitqar të vërtetë për t’u frikësuar, disa shkencëtarë vlerësojnë se ata mund të rriten në 1,500 deri në 2024.

Shpërndaje në

U Kopjua