Live

23 këshilla për një jetë më të mirë ekologjike nga Euronewsliving

15:10 / 30 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Ne zgjodhëm 23 këshilla dhe shkëmbime shumë të lehta që mund të bëni për të jetuar një jetë më eko-ndërgjegjshme në këtë situatë të trishtuar #earthovershootday dhe për të luftuar eko-ankthin e gjymtuar që vjen me të. Nuk do të ndryshojë jetën tuaj, por do të ketë një ndikim në planetin dhe do t’i frymëzojë ata përreth jush.

# 1 Kaloni nga një furçë dhëmbëshe zakonshme tek ato bambu pasi kanë shumë më pak plastikë.
# 2 Zgjedhin një deodorant të qëndrueshëm, pa alumin, pa plastikë.
# 3 Investoni në një shishe uji të ripërdorshëm në çelik inox dhe rimbushni atë në çezmë, në bare dhe restorante.
# 4 Zgjidhni perimet tuaja organike dhe blini ato të pa paketuara, në tregun e fermerëve lokalë.
# 5 Merrni fruta dhe perime organike vendase
# 6 Shpëtoni ushqimin që nuk është shitur por që është i përsosur para se të hudhet
# 7 Bëni hulumtimin tuaj para se të zgjidhni një restorant dhe sigurohuni që ushqimi të jetë i bërë në shtëpi dhe organike, duke përfshirë opsionet vegjetariane dhe vegane.
# 8 Mos blini asgjë të re për një muaj.
# 9 Investoni në sende të dorës së dytë dhe të cilësisë së mirë.
# 10 Merrni me qira rrobat luksoze që e dini se do i vishni vetëm një herë.
# 11 Nëse blini rroba të reja, gjithmonë zgjidhni të investoni në rroba banje, të brendshme femrash dhe këpucë të qëndrueshme dhe të bëra etikisht.
# 12 Aksesorët të përmbajnë stoli dhe çanta të qëndrueshme.
# 13 Mbani me vete një çantë udhëtimi.
# 14 Zgjidhni trenin para aeroplanit.
# 15 Zgjidhni biçikletën para makinës.
# 16 Hani vakte vegjetariane (pa mish dhe pa peshk) dhe vegan (pa asnjë produkt shtazor) disa herë në javë.
# 17 Përdorni sapun të fortë në vend të xhelit të dushit.
# 18 Kaloni tek, peshqirë dhe sfungjerë natyralë të ripërdorshëm.
# 19 Bleni produkte të thata dhe produkte dushi me shumicë.
# 20 Përgatitni drekën dhe ushqimet tuaja para kohe dhe sillni ato në enë të ripërdorshme.
# 21 Renditni mbeturinat dhe kompostoni mbeturinat tuaja të biodegradueshme.
# 22 Merrni llamba me energji të ulët për të ndezur shtëpinë tuaj dhe të kaloni në një furnizues të energjisë së gjelbër.
# 23 Edukoni veten dhe gjeni më shumë këshilla dhe histori të eko-heronjve në Euroneës Të jetoni çdo ditë.

# 22 Merrni llamba me energji të ulët për të ndezur shtëpinë tuaj dhe të kaloni në një furnizues të energjisë së gjelbër.
# 23 Edukoni veten dhe gjeni më shumë këshilla dhe histori të eko-heronjve në Euroneës Të jetoni çdo ditë.

Shpërndaje në

U Kopjua