Live

3 ide për një mëngjes të shijshëm dhe ideal!

10:24 / 15 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Në këtë artikull do të flas për vaktin më të rëndësishëm të ditës, mëngjesin.

Duke qenë kaq me rëndësi, jo vetëm prej fakti se është baza e energjisë për trupin dhe mendjen tonë (karburanti ynë) për të nisur ditën me energjinë që na duhet, por ja dhe disa benefite të tjera për shëndetin:

Duke ngrënë mëngjes ju do të balanconi kaloritë tuaja duke mos e tepruar me porcionet në vaktet e tjera

Parandalon zhvillimin e obezitetit, Diabetin e shkallës së II si dhe kolesteronin.

Sado që kam dëshirën e madhe të flas me ju për benefitet e konsumimit të mëngjesit, që unë KURRË nuk e anashkaloj,  në këtë artikull nuk do të flasim për këtë.

1) “Shpejtë & Saktë” , për ata që thonë se s’kanë kohë

Totali:309KCal

Makronutrientët:

51% Fat ,

38% Carbohydrates ,

10% Protein.

Ingredientët

· 1 Banane

· 1 lugë(gjelle) Gjalp Kikiriku

· Fara sipas dëshirës (këtu Chia)

· 3-5 Arra

· Kafe e bluar në blander me gjalp (PROVOJENI, kjo e fundit do ju bëj të ndiheni të ngopur për orë të tëra)

2) “Toneza”për ata që preferojnë një mëngjes të plotë e të kripur

Totali:504KCal

Makronutrientët:

57 % FAT , Carbs 6 % , Protein 37%

Ingredientët:

· 2 vezë Omlet

· 1 Domate (mesatare)

· Djath i bardhë

· 1 Konservë tono në vaj ulliri

3) “Ershia” për ata që e preferojnë mëngjesin e tyre të ëmbël, gjithashtu UNË.

Totali: (418 Cal)

Makronutrientët:

Carbs 61%, Fat 24% , Protein 25 %.

Ingredientët:

· Tërshërë

· Ujë ivaluar

· 1 Banane ( gjysma e copëtuar si topping dhe gjysma në blender me 2 ingredientët pasardhës)

· Panxhar (10 gr)

· Kos natyral (greek)

· Bajame

· Fara Chia

· Kokos i grirë

· Mjaltë

· Kafe çasti (Nescafè)

Shpërndaje në

U Kopjua