Live

4 gjërat që mund të bëni për të qenë njeri më pozitiv

20:35 / 06 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Mesatarisht një person mund të ketë diku nga 25.000 deri në 50.000 mendime vetëm gjatë një dite dhe në qoftë se ju jeni një pesimist, ose në qoftë se po kaloni një periudhë të keqe kjo duket si errësirë e madhe, apo jo?

Ankthi dhe stresi nuk merren mjaft seriozisht. Njerëzit thjesht vazhdojnë të jepen në negativitet, sepse ata nuk i ndjejnë pasojat konkrete, por e vërteta e ashpër është se kjo do të ndikojë negativisht në ditët e kaluara. Një efekt jo-aq-i ndritshëm, pas një periudhe të gjatë kohore, kur ju ndiheni të zënë në kafaz nga mendimet tuaja është depresioni. Ballafaqimi me çrregullime mendore është shpesh më i vështirë se me ato fizike.

Pyesni veten, kur ishte hera e fundit që keni ndjerë lumturinë e vërtetë. Nëse përgjigjja juaj nuk është e kënaqshme, ju duhet të dini se jeni një përgjegjës për cilësinë e jetës tuaj. Ju duhet të merrni kontrollin.

  • Kuptoni nga vjen negativiteti

Për të eliminuar ose kuruar diçka, ju keni nevojë për të përcaktuar burimin e saj, sepse ndryshe nuk do të keni shumë sukses – do të jetë sikur po luftoni një armik në errësirë. Pra, – kush apo çfarë është burimi i ankthit tuaj?

Shumë njerëz që kanë probleme besojnë se është pamundur t’i trajtojnë ato, si p.sh. të paturit e një borxhi të madh të lënë nga prindërit e tyre ose të jenë plotësisht të pakënaqur me karrierën e tyre. Sigurisht këto janë situata që nuk mund t’u drejtosh gishtin, por kjo nuk do të thotë që ju mund të mohoni energjinë e tyre negative.

Në vend që të jeni i zemëruar me të gjithë në zyrën tuaj, sepse nuk dëshironi të jeni aty, ju duhet të përdorni kohën tuaj të lirë për të gjetur një punë tjetër që do iu pëlqente vërtet. Ju duhet të zhvilloni një plan afatgjatë për të ndaluar të menduarit negativisht.

  • Ndryshoni rutinën tuaj

Unë jam një avokat i fortë i zonave komode – ato më lejojnë të mendoj në mënyrë të qartë, unë ndihem i sigurtë, ndërsa shanset për t’u ndjerë i shqetësuar janë praktikisht jo-ekzistente. Jeta nuk duhet të jetë e parashikueshme 24/7. Ne të gjithë jemi robër të shprehive tona dhe kjo nuk është mënyra për të jetuar jetën, sepse ajo ka shumë më shumë për të ofruar.

Jo të gjithë ne jemi të mirë në të qenit aventureskë dhe spontanë; disa njerëz thjesht nuk janë të prerë për këtë. Megjithatë, ju mund të rrini me njerëz që janë dhe lejojnë shpirtin tuaj të jetë i papërmbajtur dhe i paparashikueshëm. Rutina është diçka e rehatshme, sepse na jep stabilitet, por të shijosh jetën dhe të jesh mendjehapur është ajo që krijon kujtime.

Mësoni rreth vetes dhe eksperimentoni duke u përpjekur të bëni gjëra të reja. Dëgjoni mendjen dhe trupin tuaj, dhe lejojeni veten që të vlerësoni gjërat e vogla, sepse mbi të gjitha kjo është ajo që iu bën të gjallë.

  • Dështimi nuk është fundi

Negativiteti vjen në shumë forma dhe frustrimet janë një nga format më të zakonshme të saj që hasim në çdo ditë. Shumë njerëz kanë vështirësi reale me dështimet dhe madje edhe në qoftë se janë vështirësi të vogla, si shkatërrimi i planeve nga moti.

Nuk ka rëndësi se sa herë bini, sepse suksesi juaj do të jetë një reflektim se sa herë ju jeni në gjendje për të rimarrë veten.

Prandaj, dështimi nuk është fundi, është në fakt një fillim i ri. Nëse ju ndryshoni pikëpamjen tuaj, ju mund të ndryshoni natyrën tuaj pesimiste dhe të bëheni optimist – ajo ç’ka duhet është pak vullnet.

  • Bëhuni i dobishëm

Një mënyrë e sigurt që të ndiheni mirë në lidhje me veten tuaj është të ndiheni të aftë dhe të nevojshëm. Vetëbesimi është një nga gjërat e para që largohet pasi negativiteti sundon mbi mendjen tuaj dhe ju duhet të punoni në rritjen e niveleve të besimit, sepse ajo patjetër do t’iu bëjë të ndiheni më mirë.

Unë jam i sigurt që ju keni një projekt apo dy (ose një duzinë) që keni planifikuar për të kryer dhe kjo është koha e përkryer për të filluar.

Edhe ato punët e vogla dhe të mërzitshme shtëpiake si larja e enëve mund t’iu ndihmojë të ndiheni më të fokusuar dhe të relaksuar.

Një tjetër mënyrë për t’u ndjerë mirë në lidhje me veten tuaj është duke ndihmuar një person. Nuk është e thënë të jetë dikush në veçanti. Të gjendesh për një anëtar të familjes është ndjenja më e dobishme në botë, por në qoftë se të dashurit tuaj janë aktualisht pa probleme, ju duhet të ndihmoni për një bamirësi apo të bëheni vullnetar në një mensë për të varfërit. Ose një gjë tjetër që mund të zgjidhni dhe është e sigurt që do të jeni pozitiv për veten.

Pozitiviteti nuk është një qëllim i pakapshëm. Pra, ndryshoni filtrin tuaj dhe filloni të kërkoni nëpër botë sikur jeni duke e parë atë për herë të parë.

Shpërndaje në

U Kopjua