Live

Si të jetoni shëndetshëm

18:05 / 06 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Më poshtë mund të shihni disa këshilla për një jetë  më të lumtur:

Jeta është e shkurtër dhe nuk duhet të shqetësoheni për gjëra të kota, andaj lejojeni veten të jeni të lumtur.

Asnjëherë mos harroni miqtë tuaj, sepse shoqëria është ajo e cila ua largon mërzinë.

Dashuroni gjithmonë. Ofroni zemër të ngrohtë atyre që i keni përreth, por mos pritni asnjëherë diçka që të merrni në këmbim.

Falni gabimet e të tjerëve që i kanë bërë ndaj jush, sepse vetëm kështu mund të shkoni përpara.

Jeni mirënjohës për çdo gjë. Thoni faleminderit sa më shpesh që mundeni.

Mos e mendoni vetëm paranë, sepse jo gjithmonë ajo mund të sjell lumturinë.

Angazhohuni në aktivitete të cilat i bëni me vullnet.

Shfrytëzoni aftësitë e juaja sepse ato janë dhuratë për ju.

Mos flini më shumë se 7 orë.

Mos krahasoni jetën e të tjerëve me jetën tuaj, sepse ju nuk e  dini çfarë përjetojnë ata.

Harroni problemet e së kaluarës, sepse ato mund të ua prishin lumturinë e tanishme.

Përqendrohuni në të tashmen dhe përjetojeni atë.

Mos lakmoni shumë dhe mos urreni të tjerët.

Nuk keni nevojë të fitoni në çdo debat, pajtohuni që nuk po pajtoheni për diçka.

Çdo ditë bëni mirë për dikë.

Kaloni më shumë kohë me njerëzit më të vjetër se ju dhe më të rinj se 6 vjet.

Mos u brengosni se çfarë thonë të tjerët për ju.

Mos merrni vendime kur jeni i gëzuar apo i hidhëruar, sepse më pas mund të pendoheni.

Pa marrë parasysh se si ndiheni, mbani qëndrim dhe vazhdoni tutje.

Dhe në fund, më e mira është duke ardhur për ju, andaj priteni.

Shpërndaje në

U Kopjua