Live

5 pozicione trupi që eleminojnë stresin brenda 2 minutash!

13:05 / 10 Gusht 2019

Nga Kosova Live

E kemi thënë e stërthënë që falë gjesteve që ne bëjmë, njerëzit krijojnë një mendim të caktuar për ne. Përveç kësaj, gjuha e trupit ndikon shumë edhe në vetëbesimin tonë.

Ajo që duhet të dimë me patjetër, është se gjithashtu janë disa pozicione trupore që  e orientojnë trurin tonë drejt fitores dhe mbi të gjitha; reduktojnë stresin brenda vetëm 2 minutash (1)


Gjuha e trupit influencon në situata të ndryshme të jetën sonë; në intervista puna, në fjalime para publikut dhe shumë vende të tjera. Gjestet dhe pozat tona janë të lidhura në mënyrë direkte me mendjen tonë.


Kafshët përshembull, kanë tendencën të zënë më shumë vend për të treguar se janë të fortë. E njëjta gjë ndodh dhe me njerëzit: Hapemi më tepër kur ndihemi të sigurt dhe nuk i trembemi situatës përballë. (2)


Njerëzit e fortë kanë një nivel më të lartë testosteroni dhe nivel më të ulët kortisoli (hormoni i stresit). Kjo do të thotë se ata mund ta përballojnë shumë herë më mirë stresin. (3)


Qëndrimi si në foto është provuar se rrit nivelin e testosteronit me 20% dhe ul kortisolin me 25%.(4)

A mund ta mbani më shpesh këtë qëndrim? Kur mbani këtë fytyrë që transmeton vetëm stres, bëni mirë të rrini diku vetëm; në një banjë, ashensor apo dhomë bosh.(5)

Ky është qëndrimi i fitimtarit! Kujtojeni sa herë jeni në stres dhe ndryshoni pozicion!

Shpërndaje në

U Kopjua